COMISSIÓ

Biblioteca Popular Josep Pons

La Biblioteca Popular Josep Pons és autogestionada i està situada al Bloc Onze

Es diu Josep Pons en memòria d’un veí de La Bordeta, lluitador incansable per què Can Batlló fos per al barri.
Serveis: préstecs, accés wifi, sales de lectura i estudi, espai infantil. Activitats literàries i culturals.
El fons prové de donacions, majoritàriament del veïnat, d’associacions i centres de coneixements. Entre tot el fons cal destacar 4 grans grups que han nodrit la biblioteca des del seu inici:

Fons Sant Medir
La Biblioteca és dipositària dels fons “Ramon Borràs” de Sant Medir. Aquest fons està composat per uns 2000 volums, part dels quals estan integrats en el nostre fons bibliogràfic i la resta reservats en dipòsit.

Fons Consol Casals
La Consol Casals Genover va ser una feminista molt activa, que formava part de Ca la Dona i anteriorment de la Coordinadora Feminista. Després de la seva mort al desembre del 2012, la família va fer donació de part dels seus llibres, uns 300 aproximadament, a la nostra Biblioteca.

Fons La Fondona
“La Fondona”, fons documental feminista / LGBTI / queer, sorgeix de la iniciativa d’un grup de veïnes del barri de La Bordeta que col·laboren amb el projecte de Can Batlló i, concretament, amb la biblioteca creant un fons de referència, a nivell de la ciutat de Barcelona, pel que fa a continguts relacionats amb els feminismes, les sexualitats, els moviments LGTBI i la teoria queer.

Fons Llibres d’Or
Tenim llibres molt antics, interessants per la data en què van ser impresos, alguns destaquen pels temes que tracten.

Espai

Bloc 11

HORARI

Contacte

biblioteca@canbatllo.org

Xarxes socials