Calçotada de Can Batlló

Feia gairebé dos anys que esperàvem aquest dia: poder per fi fer la Calçotada de Can Batlló.

I el Dissabte 29 de Gener ho vàrem aconseguir, tot i la incertesa fins l’últim moment de si les mesures Covid canviavem i ens tirartien per terra la il·lusió, com va passar el Març del 2020.

A primera hora del matí, les primeres fustes ja comencen a cremar dins les graelles, les més matineres ja han arribat, carros de llenya amunt i avall, i un esmorzar improvisat per gunayar forces, el dia es presenta llarg.

Fa un dia esplèndid, el clima ens ha donat una treva i avui pugen les temperatures.

Poc a poc arriben les cuineres i les ajudants i entre fogons, van tallant i fregint.

Totes les taules i cadires van envaint el carrer 11 de Juny, esperem les 250 veïnes que han tingut la sort de poder aconseguir un tiquet, el dimarts abans, primer dia de la venda, en 15 minuts es van esgotar. No ens ho podiem creure!!

El Bar obre abans d’hora reparint combustible de cafeïna per espavilar-nos que hi ha molta feina.

Poc a poc, la gent va arribant, molta amb l’esperança d’aconseguir un tiquet a la “revenda”, impossible no en queda ni un…. sap greu veure com militants de Can Batlló s’han quedat sense però compartiran calçots amb els amics i amigues.

Passades les 2, ja es va formant la cua per anar repartint els paquets de calçots, la salsa, els coberts i el vi, les “graelleres” han aconseguit mantenir-los calents. Tothom està salivant, en teníem tantes ganes.

Mentrestant les companyes que avui fan torn de bar no paren, els hi donem un cop de mà, abans dels calçots vé molt de gust un vermutet a la “terrasseta”.

El carrer 11 de Juny bull d’alegria, d’olor de ceba, d’olor de foc.

Després de la sobretaula, tothom s’arremanga per ajudar a recollir taules, cadires, brossa.

Un dia rodó per no oblidar que Can Batlló és del barri i pel barri !