Ateneu de Can Batlló

El passat divendres 12 de novembre a l’Ateneu de Can Batlló vam tenir el plaer de rebre a l’Elena Idoate, l’Olivier Chantry i l’Adrián Almazán com a ponents especialistes per debatre sobre el cas de l’ampliació de l’aeroport del Prat.

L’Olivier ens va explicar des de la experiència com és l’afectació de la pagesia que treballa en la zona, com l’espai agrícola està sent ocupat per usos lúdics que les institucions no són capaces de resoldre en altres espais, o com les infraestructures comunicatives com l’aeroport o d’altres van menjant-se el territori i degradant els ecosistemes, no només de la Ricarda, sinó del Remolar, o d’altres espais al nord del Prat.

L’Adrián ens va parlar sobre l’experiència de les ZAD a França com a alternativa crítica, no només contra la construcció d’infraestructures poc sostenibles amb el territori, sinó com a formes de tractar amb el model capitalista, patriarcal i colonial i crear noves formes relacionals.

L’Elena ens va apropar a la campanya del no a l’aeroport, explicant el plan d’AENA, les mentides i interessos de les institucions, i proposant les properes passes a donar per a parar, no només l’ampliació sinó, el model turistico-econòmic de l’àrea metropolitana.

Gràcies per venir a l’espai veïnal, ajudar-nos a entendre la problemàtica des de diferents perspectives, i proposar sortides i alternatives.
Encantades de rebre-us mil cops més!